Dones Gourmet

Aquest blog acompanya l'activitat de Dones Gourmet.

A les Dones Gourmet ens apassionen l'enologia i la restauració, així com la cultura que les envolta.
Ens interessa assaborir els petits plaers de la vida derivats de la gastronomia, així com aprendre de cada història particular, de cada protagonista, de cada indret, de cada negoci que composa aquest món.

L'edat mínima per participar amb nosaltres de les nostres activitats és de 18 anys.

Salut!

miércoles, 23 de febrero de 2011

Kuo

La setmana passada ens va arribar a les nostres mans una proposta d'un restaurant que encara no té un any de vida, el restaurant Kuo. No ens vam poder resistir, i cap allí ens vam dirigir.

A l'arribar, vam trobar-nos amb una entrada que ja ens va fer intuir el que més endavant ens trobariem. Permeteu-me que us la descrigui... Un mini aparador amb un joc de ganivets, una mostra de makis. Una petita obertura al terra on es veu escrit el nom del restaurant fet en collage de fusta.


Entrem i ens trobem una decoració metàl·lica amb petits tocs de vida, tot molt vanguardista i cool, però sense caure en la fredor. Una meravella de l'escultora Ariane Patout. Preguntant al nebot del propietari, l'Alexis, ens va comentar que l'Ariane va anar treballant cada peça de la decoració de manera individual fins a arribar a aquell fabulós conjunt.

Arribat a aquest punt, les expectatives van anar augmentant. Ens vam deixar seduir per un conjunt de plats que ens van recomanar i que la Sílvia i jo vam compartir.

Vam començar amb un entrant molt refrescant, una Sunomono (amanida d'algues i llagostins en vinagreta de soja). Dir-vos que els llagostins predominaven al plat, a diferència d'altres indrets on només es veuen però que al gust desapareixen.

Seguidament vam seguir amb un Teppan-yaki de vieires a la planxa i foie i salsa teriyaki. Personalment, em van encantar. Quina potència que tenia el foie! El contrapunt el va posar la Sílvia comentant "combinació arriscada".

El següent tast va ser una Tempura de cranc reial amb verdures i Pebrots del Padrón, que realment va ser com la dita "unos pican (el que es va menjar la Sílvia i li va deixar "la boca tova") y otros non". Entre les verdures hi era el típic bolet, el shitake: una delícia! i la tempura va ser una bona troballa.

Després ens va arribar una sorpresa embolicada: Omu-Yakisoba o el que va resultar ser un fi embolcall de truita que tenia en el seu interior fideus i rellomillo de vedella amb verdures.Segur que només llegir-ho ja se't fa la boca aigua, i a mi també de recordar-ho!
Amb una salseta que contenia un buquet final picant, que ens van comentar que era donat per la mostassa japonesa, sorprenent.

I què dir-vos dels niguiris... Aquests també van ser proposats per la gent de Kuo i, al ser presentats ens van enganxar desprevingudes... Niguiri de foie amb salsa teriyaki i Niguiri de brie flambejat amb salsa de mel i nous. Excepcionals!

Però encara quedava el plat final i les postres! Pot ser, en unes altres circumstàncies, en un altre restaurant, ja no hauríem arribat a aquest punt, perquè ens podríem o bé haver sentit la panxa "pesada" o bé una mica "fartes" desde el punt de vista negatiu, però no. No ens sentíem així! Tot el contrari! Encara estàvem encuriosides i expectants.

I va arribar l'excel·lent Bandeja especial Kuo. Espectacular!
Contenia flambejat de salmó i d'angula, sashimi de toro, calamar, vieira, ventresca, maki de salmó i salmó amb ous de peix volador i peix llimona.
El comentari de la Sílvia: "apunta, apunta que ho necessitaràs!". Tenia raó. Per no aburrir-te només dir que t'ho recomano sense dubtar-ho! No t'ho pensis. Proba-ho i ja em comentaràs si exagero o em quedo curta.

Per finalitzar... les postres. Mousse de xocolata blanca amb crumble de galeta de xocolata i taronja caramelitzada i un Pastís de formatge amb coulis de kiwi. A la Sílvia li va agradar la mousse i a mi el pastís. Així que si ho probes, ja ens comentes i desempatem.

Suposo que ara deus pensar que necessites quelcom que et faci tirar avall tot, i això mateix va creure l'Alexis, que ens va convèncer per prendre un digestiu. Vam fer-li cas i ell ens va proposar dos: yuzu (semblant a un Limoncello però japonès) i umeshu (licor de pruna).

El meu comentari i recomanació... "Cuidadín!" Massa bons i massa perillosos sobretot per quan es prenen en un lloc tan especial com el Kuo, on la calma, la tranquil·litat i la bona taula fan perdre una mica la noció del temps i de l'espai...

Kuo. Madrazo, 135. Barcelona. T. 93 200 77 83.


miércoles, 16 de febrero de 2011

Cookiteca i les miniatures dolces

Fa uns dies, vam rebre la invitació de l'Agnès per a què anéssim a conèixer Cookiteca i, que allà, participéssim a alguna de les seves activitats. Sincerament, jo no coneixia el projecte perquè no acostumo a moure'm per Sarrià i, menys desde que el carrer Major de Sarrià van reduir el trànsit que hi circula.

Així que, sense conèixer massa bé el que em trobaria, cap allà em vaig dirigir. Quan arribes a la porta, sembla que és una botiga de complements de cuina. Però quan hi entres, veus que no és una botiga semblant a altres, sino que allà hi pots trobar elements específics.

Et trobes amb elements indispensables per poder "crear" la teva cuina. Trobes estris d'aquells que quan els veus a televisió penses ... "home, jo aquest motllo el tingués a la meva cuina, jo també podria", o veus elements que són molt complicats de trobar i que si et regalen dius... "i això qué es?". A Cookiteka, la Sílvia i la Neus te'ls ensenyen, t'expliquen com usar-los i et donen consells per aprendre a usar-los.




Però no només. També pots fer cursos de cuines, que, a diferència d'altres, tu participes i treballes en la pràctica de la classe.

La meva experiència va ser la de participar en el curs de "Miniatures Dolces".

La Sílvia (la professora), ens va fer una proposta de 4 diferents dolços "Minardises de Frambuesa", "Lentes", "Tejas de Naranjas", "Roses de pasta Filo" i "Mascarpone de Maduixa amb Petazetas".

La classe va ser molt dinàmica, entretinguda, clara en les explicacions i realitzable a casa. Ho puc dir, ja que ja he fet a casa les "lentes" i les "Roses de Pasta Filo" ensucrades. Malauradament, no he pogut fer una fotografia ja que el meu marit i son germà van contribuir de manera "indiscriminada" a fer-les desaparèixer sense que quasi s'haguessin pogut refredar (però properament, les repetiré i penjaré les fotos en el nostre espai a Facebook).







Cookiteca:
c/Major de Sarrià nº74. Barcelona. Tel: 932 059 373
www.cookiteca.com