Dones Gourmet

Aquest blog acompanya l'activitat de Dones Gourmet.

A les Dones Gourmet ens apassionen l'enologia i la restauració, així com la cultura que les envolta.
Ens interessa assaborir els petits plaers de la vida derivats de la gastronomia, així com aprendre de cada història particular, de cada protagonista, de cada indret, de cada negoci que composa aquest món.

L'edat mínima per participar amb nosaltres de les nostres activitats és de 18 anys.

Salut!

miércoles, 11 de mayo de 2011

Cuina catalana: La Masia

Aquesta vegada, la Sílvia i jo ens vam encaminar cap a un restaurant a Sant Cugat del Vallès de cuina catalana que, segons ens van dir, és molt concurregut per esportistes, per actors i per altres personatges famosos... el restaurant La Masia.

Al mirar la web, ens va surgir un dubte "Vols dir? Aquest restaurant sembla que sigui per bodes, banquets i convencions?...", però malgrat els dubtes, cap allà ens vàrem dirigir. Vam fer una reserva a la terrassa, on vàrem dinar i us ho recomanem.

Vam demanar 4 primers que, com és típic vam compartir entre els que érem en el grupet i que ens van anar duent un a un.

El primer en arribar va ser un Carpaccio d'advocat amb cassí de tomàquet i llagostins. Un plat típic, però que el cassí i l'amaniment li donava un toc diferent.

Seguidament ens van portar un altre plat que compartiríem, un Mil fulles de patata amb ajoarriero i mouselina de pera. La barreja de la pera amb "l'ajoarriero", que mai fins aleshores haviem tastat, lluny de ser gustos contrastats, armonitzaven cosa que ens va sorprendre a tots.

En aquest moment, una altra delícia ens esperava, un Tartar de Salmó amb gelat de sèsam negre... Un salmó amb un gelat de sèsam? Doncs si, molt bona convinació, que alleugeria el plat.

El darrer plat dels entrants, el vam triar per tal de no perdre les arrels.. Mongetes del Ganxet estofades amb sipies i cloïses. Un clàsic ben cuinat i ben trobat el punt entre mar i muntanya.

Arribat a aquest punt, tal com és també un costum de la nostra manera de fer, vam deixar de compartir. El que vam triar va ser:

Mandonguilles amb sípia.

Entrecot a la planxa.

Bacallà amb mouselina d'all

Filet de Tourbot.

Les postres, com no podía ser d'una altra manera, Mel i Mató.

No hay comentarios:

Publicar un comentario